Hoe kies ik de juiste Cortenstaal plantenbak? 4 praktische tips

Datum

26 mrt. 2019

Tijd

13:34h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Geroba biedt een breed gamma Cortenstaal plantenbakken aan. Om de juiste plantenbak te kiezen, vindt  u hierbij enkele tips die u keuze vergemakkelijken.

Welke vorm moet mijn plantenbak hebben?

Er is keuze uit verschillende vormen

ARTESA: Rechthoekige plantenbakken

QUADRA: Vierkante plantenbakken

RONDA: Ronde Plantenbakken

VASO: Plantenbakken in vaasvorm

CONICA: Conische plantenbakken

BELAR: Kruidenbakken

Stel de vraag of je de nadruk wil leggen op de plant of op de plantenbak. Wens je de plantenbak centraal te plaatsen kies dan voor een bijzondere vorm zoals de Ronda, Vaso of Conica. Is de plant zelf meer de eyecatcher in je tuin kies dan voor een meer neutrale vorm. Hou ook rekening met de andere elementen die in je tuin staan. Heeft u een strakke, moderne tuin kies dan voor een passende rechthoekige of vierkante bloembak. Is de tuin eerder speels kan je eerder voor een speelse vorm opteren.

 

Welke afmeting of grootte moet mijn Cortenstaal bloembak hebben?

Er zijn verschillende factoren die de afmetingen van de plantenbak bepalen. Uiteraard hangt de grootte vooral af van de plant welke u in de bloembak gaat potten.  De planten hebben ruimte nodig zo de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en er voldoende potgrond in de plantenbak kan. Hou ook rekening met de verhoudingen. Een plant of boom met een brede kroon heeft beste een plantenbak die in verhouding is.

De plantenbak kan ook de functie hebben om een deel van de tuin af te scheiden. Is dit het geval dan kan u best voor een lange  plantenbak kiezen. Zo is bijvoorbeeld de Artesa 90x30x80cm een zeer handige en vuilgebruikte  corten plantenbak om als schutting in uw tuin of balkon te dienen.

 

Welke bodem voor mijn Cortenstaal plantenbak?

Alle planten hebben drainage nodig. Daarom dat al onze cortenstaal plantenbakken gaatjes hebben in de bodem zo het water weg kan. In sommige gevallen is het niet nodig om een bodem te hebben. Dit is voornamelijk het geval bij hele grote bakken. Wenst u niet te hele bloembak te vullen met potgrond dan kunnen wij ook op maat een plantenbak met verhoogde bodem maken.

Wil ik mijn Cortentaal plantenbakken verplaatsen?

Het kan is sommige tuinen handig zijn om de plantenbak te verplaatsen. Er worden dan wielen onder de bak geplaatst. Het type wielen is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de bloembak. Voor bedrijven en openbare besturen die grote plantenbakken wensen te verplaatsen, kunnen de bakken zo uitgevoerd worden dat ze kunnen verzet worden met een transpallet of heftruck.

Hebt u op basis hiervan een keuze kunnen maken? Vraag dan nu uw offerte aan!