Welke Kantopsluiting gebruik ik best voor mijn project?

Datum

26 feb. 2019

Tijd

13:52h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Welke kantopsluiting uit Cortenstaal gebruiken voor uw tuin?

Met Cortenedge Cortenstaal kantopsluitingen kan u eenvoudig van strakke, mooie borders creëren. Vaak krijgen we van onze klanten te vraag welke afboording we moeten gebruiken voor hun specifieke toepassing. In totaal beschikt Geroba over 8 verschillende types. Er is de keuze tussen

  • Vlakke of Gezette afboordingen
  • 15 of 29cm hoogte
  • Materiaaldikte van 2 of 3mm

 

AANVRAAG OFFERTE

 

Keuze van de kantopsluiting

Wenst u strakke, rechte borders of houdt u meer van speelse, gebogen vormen? De vlakke kantopsluitingen zijn plooibaar en kunnen worden toegepast voor het maken van gebogen vormen. De gezette kantopsluitingen hebben een U-profiel en hebben bovenaan een randbreedte van 2cm.Ze kunnen dus niet geplooid worden, maar zijn uitstekend enkel gebruikt worden voor rechte afboordingen aangezien met deze niet kan plooien.

De hoogte van de kantopsluiting hangt af van de toepassing en uw persoonlijke voorkeur. Wenst u een hoogteverschil te creëren dan kan u afhankelijk van de hoogte voor 15 of 29cm opteren. Hebt u een plantvak op dezelfde hoogte als het gazon dan gebruikt u de afboordingen van 15cm met enkel het bovenoppervlak zichtbaar.

Standaard is er een keuze tussen afboordingen met een materiaaldikte van 2 of 3mm. Op aanvraag zijn ook dikkere materiaaldiktes mogelijk. De dikte van kantopsluiting hang af van het type toepassing. Wenst u een pad of gazon af te boorden, kan u best voor 2mm opteren. Wenst u een oprit af te boorden en is het mogelijk dat er over gereden wordt, kan u best voor 3mm opteren.

 

Plaatsing van de kantopsluiting

Het plaatsen van de Cortenedge is zeer eenvoudig. Nadat u de voorziene grond hebt uitgegraven kan u dankzij de Piketpalen 2 afboordingen aan elkaar koppelen en ze meteen ook vast zetten in de grond. Per kantopsluiting zijn er 3 piketpaaltjes voorzien voor een stevige verankering in de grond.

Wenst u de kantopsluitingen in te korten. Gebruik dan een metalen slijpschijf om ze op de gewenste lengte te snijden.

Het is niet nodig om eerst een betonfundering te voorzien.

 

Wat met hoeken

Voor alle typen van kantopsluitingen: vlak/gezet, 15/29cm, 2/3mm hebben wij bijhorende hoekstukken met een lengte van 30cm. Hebt u een hoek met een andere afmeting nodig kan deze voor u op maat gemaakt worden.

 

Planservice

Hebt u een tuinplan en wenst u te weten hoeveel afboordingen u nodig hebt of had u graag ons advies? Stuur ons uw plan en wij bereken het uit voor u.

Nog vragen over Cortenstaal? Klik hier, want In dit artikel vindt u waarschijnlijk het antwoord.