Functie van plantenbakken uit Cortenstaal of Aluminium. Wees voorbereid!

Datum

4 mrt. 2018

Tijd

19:54h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Nu de laatste winterprik is uitgedeeld wordt het stilaan tijd om de tuin opnieuw op orde te zetten.

Hoe kan dit beter dan met een mooie, robuuste plantenbak uit Cortenstaal? Belangrijk bij de keuze van plantenbak is welke functie deze heeft.

cortenstaal bloem

Groeten kweken in een plantenbak

Bij de keuze van plantenbakken om groenten of andere gewassen te telen, is de keuze van de juiste hoogte belangrijk. Het plantenbak moet op een zodanige hoogte worden gekocht dat de noodzaak om in een gebukte houding te werken tot een minimum wordt beperkt. De ideale houding is belangrijk omdat u relatief vaak in deze houding  zult bevinden om uw planten te laten groeien en ze te verzorgen.

Goede bereikbaarheid van alle kanten is ook belangrijk.   Elke zijde van de bak is best van alle kanten gemakkelijk toegankelijk. Dit is zeker het geval bij grotere bloembakken.

Ook de keuze van het metaaltype kan uw keuze bepalen Een bloembak van cortenstaal heeft een waarschijnlijk voor u ongekend voordeel. Het vormt een automatische slakkenafschrikking. Omdat deze dieren niet van koper houden!

Als Decoratief Element

Veelal is het vooral een kwestie van esthetiek. De plantenbak moet geïntegreerd zijn in de rest van het tuinontwerp en deze mee lijn geven. Misschien wordt de plantenbak   wel het centrale punt van uw tuin.

Het is mogelijk om met  verschillende hoogtes, afmetingen of vormen te werken en te combineren. Lage bloembakken, van slechts 400 mm hoog voor siergrassen in combinatie met enkele hogere van 800mm voor een kleine struik of boom.  Toegankelijkheid is hier minder een probleem. Na de eerste beplanting hoeft de plantenbak niet voortdurend te worden bewerkt voor een mooi design.

Metaal is een uiterst geschikt materiaal vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het geeft u de vrijheid om alle denkbare vormen en maten te produceren.

Of u een plantenbak van cortenstaal of in een RAL-kleur  hangt vooral af van uw persoonlijke smaak en het integreren van de bloembakken in het design van uw tuin.