10 inspirerende manieren om cortenstaal in de tuin te gebruiken

Datum

27 aug. 2021

Tijd

15:21h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Cortenstaal is het laatste decennia de opkomer in tuinarchitectuur. Esthetiek en ecologie gecombineerd. Welke stijl je tuin ook heeft: rustiek, modern, groot of klein. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Hieronder vind je inspiratie om kennis te maken met alle opties.

 

Plantenbakken

De plantenbak beschermt je planten voor elk seizoen. Doordat cortenstaal geen (na)behandeling nodig heeft kan uw plant gerust groeien en leven. 

De typerende roestkleur vult het groen van de planten aan. De natuur laat het cortenstaal zijn eigen weg gaan, hierdoor is elk product uniek. Voor liefhebbers is het ook mogelijk de plantenbak binnen in huis te nemen.

 

Schuttingen

Niet enkel privacy maar ook een vleugje persoonlijkheid brengt deze schutting in je tuin. Mogelijk om een knus hoekje uit de wind, achter de wand te voorzien.

De roestkleur gaat in harmonie met de kleuren van de seizoenen. Voor moderne tuinen kunnen de schuttingen dienen om strakke lijnen en afscheidingen te creëren.

 

Houtopslag

Een aantrekkelijke, karakteristieke houtopslag voor bij de barbeque. Efficiëntie en design gaan hand in hand. Ze kunnen ook dienen als tuinafscheiding, met of zonder achterwand.

De roest die ontstaat op de houtopslag beschermt deze tegen verdere erosie. Daardoor gaat die niet enkel langer mee maar zijn ze ook volledig recycleerbaar.
   

Brievenbussen

De eyecatcher van de oprit. Thuisblijven voor de postbode is vanaf nu in het verleden. Naar eigen smaak samen te stellen door middel van huisnummer-opties en verlichting. De cortenstalen brievenbussen hebben een unieke roestbruine kleur en zijn ijzersterk.

 

Trappen

Er wordt een geheel gemaakt tussen niveauverschillen in tuin en terras. De uiteenlopende delen worden doeltreffend en netjes verbonden met een trap. Het uiterlijk van het verroeste metaal past moeiteloos bij de natuurlijke elementen van het tuinlandschap.

 

Vuurelementen

Multi-functionele barbeque voor elke gelegenheid. Om te bouwen tot vuurschaal en gemakkelijk verplaatsbaar. Brengt warmte en sfeer in elk seizoen. In de winter geeft de cortenstalen bbq/vuurschaal terug kleur aan je tuin.

Door de ronde vorm van bakplaat heeft niet elke oppervlakte dezelfde temperatuur. Hierdoor kan je zowel groenten als vlees gelijktijdig klaarmaken of warm houden.

Onderaan is een opslag voor hout, zo heeft u alles bij de hand voor een gezellige avond.

 

Kantopsluitingen

Een strak ontwerp maar toch verschillende elementen combineren? Keien, planten, tegels, gras,… gaan samen in zowel speelse als minimalistische (voor)tuinen. Kantopsluitingen zijn ook bruikbaar om hoogteverschillen te maken, je kan kiezen tussen 15 en 29 cm hoog.

 

Waterelementen

Genieten van het rustgevende geluid van water na een lange werkdag. Tot jezelf komen in eigen tuin. Een blikvanger voor dag en nacht dankzij de ingebouwde verlichting. Door de verscheidenheid aan modellen en vormen kan deze zowel in grote als kleine tuinen. Ze zijn onderhouds- en kindvriendelijk omdat het geen diepe waterlaag is.

 

Sokkel

De sokkel wordt gebruikt om een accent te leggen op een specifiek element in de tuin. De mogelijkheden om kunst, bloemen, beelden,… te presenteren zijn onbeperkt. Met eventueel een verlichting onder de sokkel geeft die ook in de avond een geweldig effect. Zelfs een vuurschaal kan er op geplaatst worden waardoor je een vuurzuil creëert.

 

Maatwerk

Het resultaat van merkwaardige en persoonlijke creaties. Dankzij het effect van cortenstaal zal je steeds een unieke en duurzame blikvanger hebben staan. Cortenstaal wordt ook gebruikt voor bruggen en containers te bouwen. Dit bewijst de sterkte en duurzaamheid. Ook in kunst is het materiaal terug te vinden. 

 

Dat de opties onbeperkt zijn, zal wel duidelijk zijn. Voor wie nog nieuwsgierig is naar al de mogelijkheden, bekijk gerust onze andere realisaties op onze website. Bruisend van ideeën? Neem contact op via het offerteformulier en we vertellen je graag meer over al de keuzemogelijkheden.