6 redenen om cortenstaal plantenbakken in je tuin te plaatsen

Datum

23 nov. 2021

Tijd

17:10h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Cortenstaal Plantenbakken

Plantenbak of geen plantenbak. Eigenlijk een onmiskenbaar item in elke tuin en balkon. Maar waar, welk materiaal en uiteraard is het duurzaam? Dit zijn zeker de onvermijdelijke vragen. Ik geef hieronder tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken, en ik leg graag uit wat de voordelen zijn. Denk je dat cortenstaal plantenbakken bij jouw inrichting passen?

 

Bepaal de grens

Een schutting plaatsen lijkt vaak de enige optie om afscheiding in de tuin te creëren. Toch valt hierover nog het nodige over te zeggen. Je hebt diverse opties om uit te kiezen, waarmee je de tuin opsplitst of de grens met de buren bepaalt. Cortenstaal plantenbakken zijn creatieve alternatieven. Door de diverse maten en vormen kun je van elke patroon in de tuin een mooie scheiding maken.

 

Creëert sfeer in de tuin

bloembak corten

Sfeer, beleving, knus, dit zijn dé termen waarmee je jouw tuin wil laten omschrijven. Sfeer creëren in de tuin doe je gemakkelijk door de juiste plantenbakken te plaatsen. Door de speelse vormen of strakke lijnen bepaal je zelf welke facelift je jouw tuin wil geven.

 

Cortenstaal past mooi met de tuin kleuren

Cortenstaal heeft een natuurlijke roodbruine kleur. De kleurcombinatie cortenstaal met groene planten is een unieke combi. De opmerkelijke kleuren zijn eigenlijk heel het jaar mooi. Je kunt niet mis doen door er groene planten in te zetten of hele kleurrijke bloemen en planten. De neutrale kleur kan alle andere kleuren aan!

 

Onderhouds- en milieuvriendelijk

Cortenstaal plantenbakken zijn een uitstekende keuze mocht je zo min mogelijk aandacht willen schenken aan onderhoud. Regelmatig water geven is het enige wat er moet gebeuren. Ook is cortenstaal milieuvriendelijk. Het roestproces is natuurlijk en doet geen kwaad aan planten en dieren. Cortenstaal is kwalitatief en duurzaam, waardoor het jarenlang meegaat.

 

Design item

Zoals ik al zei, heb je plantenbakken in diverse vormen en maten. Van vierkant of rechthoek tot rond of conisch. Door de diverse uitvoeringen bepaalt de plantenbak de look van je tuin. Strak/modern of landelijk? Ik geef graag een paar tips.

Geroba tips!

  • De Vora plantenbak staat heel mooi bij een traditionele of landelijke stijl. 
  • De Vaso, Conica of de Ronda zijn dé perfecte keuze voor een strakke of moderne huis/tuinstijl. 
  • De Artesa en Quadra hebben een tijdloze look, waardoor deze bij alle exterieur past.

 

Balkon of terras omtoveren in een tuin

Heb je een balkon of een dakterras? Mooi! Door plantenbakken te plaatsen met weelderige planten of een blikvanger van een boom, creëer je een volledige tuin op maat.