Cortenstaal schutting op maat aan de oevers van de Dijle

Datum

5 nov. 2019

Tijd

18:33h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Deze tuin in het centrum van Mechelen is bijzonder vanwege haar ligging aan de rivier de Dijle. Bij de heraanleg van deze tuin besloten de eigenaars verschillende elementen uit Cortenstaal te integreren in de tuin. Dit omwille van het stoere karakter van het materiaal in combinatie met de duurzame eigenschappen en het minimale onderhoud.

Het meest opvallende is de schutting bestaande uit Cortenstaal lamellen. Hierbij haalden de opdrachtgevers hun inspiratie bij het award winnende project van Archer en Bunchanan architecten uit Pennsylvania. In totaal werden 68 lamellen in de tuin geplaatst.

Bijzonder is dat deze licht meebewegen met de wind zo ontstaat er een golvend effect.

De lamellen werden gemonteerd op een bodemplaat. De platen hebben een hoogte van 230cm waarvan 30cm onder de grond in een beton verankerd.

De tuin heeft verschillende niveau’s. Om naar de waterkant te gaan werden er 2 cortenstaal trappen aangelegd.
Tenslotte werd er nog een houtopslag op maat geplaatst van 180x50x210cm. In de kast is een deur voorzien om de elektriciteitskast te verbergen.
De tuin werd aangelegd door tuinaanlegger Kristof Torfs uit Heist-op-den-Berg. Hebt u vragen over de mogelijkheden van Cortenstaal. Lees dan dit blogartikel omtrent veelgestelde vragen.

Wens je ook een schutting, maar wil je overlopen welke oplossingen er mogelijk zijn, dan vindt je ook veel informatie terug in dit artikel over schuttingen in cortenstaal.