Cortenstaal: trends en voordelen

Datum

26 jan. 2020

Tijd

13:49h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

De vele voordelen van Cortenstaal in de tuin

Cortenstaal in de tuin toepassen is ontegensprekelijk één van de belangrijkste tuintrends van het voorbije decennia. Naar onze mening zijn hiervoor 2 belangrijke redenen: mensen zijn op zoek naar duurzame materialen en cortenstaal past in elk type van tuin.

Cortenstaal als duurzaam materiaal

Cortenstaal wordt als materiaal ook gebruikt in de bruggenbouw of scheepsbouw en heeft een zéér lange levendsduur. Bovendien is cortenstaal een zuivere staalsoort zonder extra beschermingslagen. Dit maakt dat het eenvoudig opnieuw kan gerecycleerd worden.

Cortenstaal heeft in tegenstelling tot andere staalsoorten geen nabehandeling nodig. Het moet niet geverfd worden als bescherming tegen corrossie. Er komen bij de toepassing dus geen giftige stoffen vrij en bij onderhoud of recyclage zullen er geen verfafvalproducten zijn.

Cortenstaal voor zowel moderne als klassieke tuinen

Cortenstaal heeft het voordeel dat het zeer veelzijdig is. De mogelijkheden zijn oneindig. Een houtopslag, waterelement, schutting of een plantenbak. Er zijn tientallen productmogelijkheden in cortenstaal om uw tuin extra dimensie te geven.

Het kan toegepast worden in een zeer strakke tuin, maar heeft evengoed zijn plaats in een meer klassieke tuin.

Welke trends voor 2020?

 

Water

We merkten bij ons cliënteel een opvallende trend om meer water in de tuin te voorzien.. Vaak in de vorm van een rustgevend vijverelement. Deze vijvers kunnen worden ingegraven of de volledige hoogte in de tuin worden geïntegreerd.

Leven

Meer dan ooit zijn we ervan bewust dat onze kleine vrienden evenveel van onze tuin houden als wijzelf. Vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en padden. Mits het aanplanten van de juiste planten biedt elke tuin een toevluchtsoord voor onze lokale flora en fauna.

Met het plaatsen van een cortenstaal borden met Cortenedge kantopsluitingen of één van onze plantenbakken helpen we de dieren een handje en maken we de tuin extra gastvrij!

Nieuwigheden voor 2020?

Geroba heeft ook voor 2020 heel wat nieuwigheden in petto. Zo wordt ons gamma brievenbussen sterk uitgebreid. Er komen maar liefst 4 nieuwe modellen bij zodat u de keuze heeft over een totaal van 7 type brievenbussen. Hierbij ook 2 pakketbrievenbussen. Naast cortenstaal zijn ook alle modellen in een strakke zwarte kleur te verkrijgen.

Naast de Egura houtopslagen lanceren we de speelse HONNI houtopslag. Deze houtopslag in honingraatvorm is modulair en kan uitgebreid worden.

Tenslotte zijn de Egura houtopslagen uit Cortenstaal nu ook in donkerzwart RAL 9005 beschikbaar.

In de loop van het jaar zullen er nog andere artikelen aan het gamma worden toegevoegd dus blijf onze website in de gaten houden.

Gepersonaliseerde producten: voor uw project!

Daarnaast zetten wij nog meer dan ooit in op maatwerk. Voorbeelden?

  • U wenst één van onze brievenbussen te bestellen, maar wenst u huisnummer uit te laseren. Voor een kleine meerprijs maken wij de brievenbus die perfect bij uw woning past.
  • U wil een vijver plaatsen in de tuin, maar wenst een bepaalde aansluiting voor een pomp op een specifieke plaats. Of een tussenwand om een filtergedeelte te creëren. Contacteer ons en we helpen u graag verder
  • De houtopslag die u wenst te plaatsen voor het opslaan van droog hout heeft een speciale afmeting. Bezorg ons de afmetingen en wij gaan aan de slag.