De pakjesbrievenbus die een Koninklijk Besluit krijgt

Datum

28 jun. 2022

Tijd

15:41h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

De afgelopen jaren zijn we met z’n allen meer gefocust om milieubewuster te leven. Op alle vlakken proberen we een groene voetafdruk achter te laten. Een grote impact op het milieu is transport. Dit probleem kan gunstiger opgelost worden door minder CO²-uitstoot, leveringen combineren etc. Een tripje met de wagen minder maken is beter, dan twee. Eén van de kleine aanpassingen die een groot verschil maakt, zijn de pakketbrievenbussen.

 

Brievenbus cortenstaal

Pakjesbrievenbus is groen

E-commerce is tegenwoordig niet alleen gemakkelijk om aankopen te doen, maar het is ook milieubewuster. Doordat veel aankopen online gedaan worden, moet een koeriersdienst één route doen. Alle aankopen worden bij klanten achtergelaten in een pakjesbrievenbus. Dit vereenvoudigd niet alleen e-commerce, maar voorkomt ook extra ritjes van de koper. Niet thuis tijdens de levering, dus moet diegene naar een afhaalpunt rijden. Dit dubbele ritje is door de komst van pakketbrievenbussen gelukkig verleden tijd.

 

 

Een politiek besluit

De voordelen van pakjesbrievenbus en de filosofie hierachter is nu ook in de politiek opgevallen. Groen-vicepremier Petra De Sutter heeft ondervonden dat pakjes laten leveren voor veel overlast kan zorgen. De levensloop tussen aankopen doen via E-commerce en laten leveren bij klanten, moet niet alleen makkelijker uitgevoerd worden, maar ook milieuvriendelijker. Doordat De Sutter er een wettelijke kader omheen heeft gemaakt, zal de verkoop van de pakjesbrievenbussen alleen maar toenemen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld mensen die verder van de stad wonen, nu ook sneller kiezen voor thuisbezorgen. Een win-win voor alle partijen.

 

Wat zijn de voordelen van een (Geroba) pakjesbrievenbus?

  • Contactloos aankopen ontvangen
  • Pakjes en brieven ontvangen in één bus
  • Afhalen bij een afhaalpunt is verleden tijd
  • De brievenbussen voldoen aan wettelijke normen
  • Afhankelijk van je aankopen, vele maten beschikbaar
  • Niet meer zenuwachtig worden dat je de chauffeur mist

 

Kies je pakjesbrievenbus

Bij Geroba vinden wij dit geweldig nieuws! De focus ligt bij ons zeker op de voordelen van de pakjesbrievenbus, en wij weten als geen ander dat de behoeftes van de

 klanten kunnen verschillen. Daarom biedt Geroba diverse pakjes modellen aan. Van grote afmeting, tot een houten pakjesbrievenbus, tot één op maat gemaakt.

Wil je meer weten over onze standaard modellen of wil je een brievenbus op maat bespreken? Contacteer ons direct!

 

Pakjesbrievenbus kopen?