Hoe kies ik de juiste Cortenstaal plantenbak? 4 praktische tips

Datum

26 mrt. 2019

Tijd

13:34h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Geroba biedt een breed gamma Cortenstaal plantenbakken aan. Om de juiste plantenbak te kiezen, vind je hierbij enkele tips die je keuze vergemakkelijken.

 

Welke vorm moet mijn plantenbak hebben?

Creëer de tuin van uw dromen met Geroba. Bij Geroba, bieden wij plantenbakken in verschillende vormen en maten aan. Van vierkant tot rond, rechthoekig tot conisch. We hebben zelfs kruidenbakken om je eigen kruiden in te kweken. Wat dacht je van een vaasvormige plantenbak? Deze is zeer trendy en neemt weinig plaats in. Of maak mooi geheel met rechthoekige plantenbakken, gevuld met allerlei kleurrijke bloemen. Zet een ronde plantenbak op een zuil, een muur of gewoon op tafel en zet er een mooie plant in die voor een kleurrijk accent zorgt. In onze uitgebreide collectie vindt u zeker de juiste plantenbak voor uw tuin. Laat je fantasie de vrije loop en combineer eindeloos. Heeft u liever een op maat gemaakte plantenbak? Geen probleem, wij gaan graag de uitdaging aan en maken van uw tuin een echte blikvanger! Klik hier voor meer informatie over op maat gemaakte plantenbakken.

 

Stel jezelf de vraag of je de nadruk wil leggen op de plant of op de plantenbak. Wens je de plantenbak centraal te plaatsen kies dan voor een bijzondere vorm zoals de Ronda, Vaso of Conica. Is de plant zelf meer de eyecatcher in je tuin kies dan voor een meer neutrale vorm. Hou ook rekening met de andere elementen die in je tuin staan. Heb je een strakke, moderne tuin kies dan voor een passende rechthoekige of vierkante bloembak. Is de tuin eerder speels, dan kan je beter voor een speelse vorm opteren. Verrijk uw tuin met een vintage plantenbak in cortenstaal en kies voor de ideale combinatie van stijl en kwaliteit!

Welke afmeting of grootte moet mijn Cortenstaal bloembak hebben?

Er zijn verschillende factoren die de afmetingen van de plantenbak bepalen. Uiteraard hangt de grootte vooral af van de plant welke je in de bloembak gaat potten. De planten hebben ruimte nodig, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en er voldoende potgrond in de plantenbak kan. Hou ook rekening met de verhoudingen. Een plant of boom met een brede kroon moet geplaatst worden in een plantenbak die in verhouding is.

De plantenbakken zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, ze kunnen ook de functie hebben om een deel van de tuin af te scheiden. Is dit het geval dan kan je best voor een lange plantenbak kiezen. Zo is bijvoorbeeld de Artesa 90x30x80cm een zeer handige en veelgebruikte Cortenstaal plantenbak om als scheiding in je tuin of op je balkon te plaatsen. Zo heb je ook ineens ook de nodige privacy.

 

Welke bodem voor mijn Cortenstaal plantenbak?

Alle planten hebben drainage nodig. Daarom dat al onze cortenstaal plantenbakken gaatjes hebben in de bodem, zodat het water weg kan. In sommige gevallen is het niet nodig om een bodem te hebben. Dit is voornamelijk het geval bij hele grote bakken. Wens je niet de hele bloembak te vullen met potgrond dan kunnen wij ook een plantenbak met verhoogde bodem maken.

Wil ik mijn Cortenstaal plantenbakken verplaatsen?

Het kan in sommige tuinen handig zijn om de plantenbak te verplaatsen. Er worden dan wielen onder de bak geplaatst. Het type wielen is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de bloembak. Voor bedrijven en openbare besturen die grote plantenbakken wensen te verplaatsen, kunnen de bakken zo uitgevoerd worden dat ze kunnen verzet worden met een transpallet of heftruck.

plantenbak poten cortenstaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je op basis hiervan een keuze kunnen maken? Vraag dan nu je offerte aan!

1