Kantopsluitingen en keerwanden, wat is het verschil?

Datum

9 mrt. 2023

Tijd

13:16h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Keerwanden en kantopsluitingen zijn eigenlijk familie van elkaar. Je kunt beide met elkaar vergelijken, maar tegelijkertijd ook weer niet, want de werking van beide verschilt van elkaar. Hieronder leg ik het verschil uit.


Kantopsluitingen

Wil je een voetpad mooi afwerken? Je kruidentuintje scheiden van de bloemen? Of misschien een organische vorm creëren voor een ‘edgy’ uitstraling. Hiervoor zijn de kantopsluitingen ideaal. De kantopsluitingen zijn voorzien van een U-profiel.
Het gedeelte van het U-profiel steek je de grond in en je zet het vast met de grondpinnen en klaar! 

Vlak of Gezet

Vlakke Kantopsluiting Cortenstaal

Je kunt kiezen uit 2 uitvoeringen. Een vlakke of een gezette. De vlakke kantopsluiting is perfect om organische vormen mee te maken. Het is zeer flexibel. De gezette kantopsluiting is dé oplossing voor rechte stukken. Doordat de kantopsluiting aan de bovenkant een omplooi van 2cm heeft, biedt het extra stevigheid aan voor bijvoorbeeld de oprit hiermee te voorzien.

 

 

Keerwanden

Wil je grotere hoogteverschillen opvangen met cortenstaal? Dan kies je voor de keerwanden. De keerwanden kunnen niet alleen hoogteverschillen opvangen, maar ook veel gewicht.

De keerwanden zijn eenvoudig te combineren, waardoor je vele creaties mee kan maken. Bij de plaatsing moet een stabiele ondergrond gelegd worden met beton. De keerwand heeft een voet van onder, en hiermee zet je deze vast met bouten.