Tuinafscheiding in metaal: wat zijn de mogelijkheden

Datum

22 mei. 2019

Tijd

20:29h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Met een tuinafscheiding in Cortenstaal of aluminium kan je je tuin van privacy voorzien of je kunt ze gebruiken om ergens een knus hoekje van te maken.

Hieronder lees je:

  1. Welke verschillende types er beschikbaar zijn
  2. In welke materialen zijn de tuinschuttingen te verkrijgen?

1. Welke types schuttingen zijn er?

Er zijn heel wat mogelijkheden om een tuinafscheiding in Cortenstaal of aluminium te maken in je tuin. Geroba biedt verschillende systemen aan afhankelijk van jou eigen voorkeuren en wensen.

In totaal bieden wij 4 verschillende mogelijkheden aan

A) Gerofence Schuttingen

B) Horna Muurelementen

C) Lamellen afscheiding

D) Jarri siervorken

E) Egura Houtopslag

 

A. Gerofence

De Gerofence schuttingpanelen uit Cortenstaal of aluminium zijn standaard verkrijgbaar in 4 formaten.

  • 450x1800mm
  • 900x1800mm
  • 450x2000mm
  • 900x2000mm

Het is perfect mogelijk om de Gerofencepanelen op maat te maken in de voor jouw project passende afmetingen.

De schuttingen worden met bouten gemonteerd aan Cortenstaal of aluminium palen. Deze palen zijn 2500mm lang. Ze worden voor minstens 450mm gebetonneerd. De bevestigingspalen kunnen zo gemonteerd worden dat deze niet zichtbaar zijn.

Het is ook mogelijk de schuttingen te voorzien van een motief. Geroba beschikt over 12 standaardmotieven. Wens je een eigen motief op de schutting te plaatsen, dan helpen we graag mee om dit uit te werken.

 

B. Horna Muurelementen

De Horna muurelementen zijn holle elementen van 150mm breed. Ze hebben als voordeel dat men hierin LED of andere elementen kan integreren. Verder zijn er naast rechte elementen ook andere vormen. Een gebogen of golvende afwerking. Zelfs een poortelement behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor de verschillende vormen en afmetingen.

Voor de bevestiging moeten een betonnen fundament van minstens 40cm dik voorzien worden. De Horna muurelementen worden met bouten in de betonnen onderconstructie bevestigd.

C. Lamellen Cortenstaal afscheiding

Voor een tuin aan de oevers van de Dijle in het centrum van Mechelen maakte Geroba een bijzonder afsluiting uit Cortenstaal lamellen. Deze tuinafscheiding is speels en efficiënt tegelijkertijd.

Bij wind dansen de Cortenstaal platen zachtjes mee wat een bijzonder effect geeft in de tuin.

Aangezien er voor de lamellen dikke plaatmateriaal moet gebruikt worden is de afsluiting duurder dan de Gerofence schutting of de Horna muurelementen.

D. JARRI

De Jarri siervorken kan je gebruiken voor een hoekje af te bakenen, maar ze zijn evengoed geschikt als leuke eyecatcher in de voortuin of als naambord.

 

E. Egura Houtopslag

Een laatste leuke mogelijkheid voor het maken van een tuinafscheiding is het plaatsen van een houtopslag. Door deze te vullen met hout voorkom je inkijk.

Dit is ook mooi in combinatie met een Gerofence Schutting of Horna Muurelement.

Wil je toch wat inkijk dan kan je altijd één van onze uitsparingen in de houtopslag plaatsen.

 

 

 

 

 

 

2. In welke materialen worden de schuttingen gemaakt?

Standaard gebruiken wij Cortenstaal of Aluminium. Op aanvraag kunnen de schuttingen ook uit RVS of uit staal met zinc coating worden vervaardigd.

Cortenstaal kenmerkt zich door de typische roestoranje kleur en is uiterst duurzaam. Het staal krijgt een roestvormige oxidatielaag. Ze vormt een bescherming tegen verder doorroesten. De finale kleur is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het product (verticaal of horizontaal). De vorming van de finale barrièrelaag duurt – afhankelijk van het klimaat – ongeveer 1 jaar. Cortenstaal heeft geen bijzonder onderhoud nodig. Meer informatie over Cortenstaal vind je op https://geroba.be/wat-is-cortenstaal

De Aluminium schuttingenpanelen kunnen gepoederlakt worden in een RAL-kleur naar keuze. Ze zijn zeer licht en dus eenvoudig te plaatsen.