Vijver in Cortenstaal: veelgestelde vragen?

Datum

13 mrt. 2019

Tijd

14:43h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Geroba heeft een uitgebreid gamma aan Cortenstaal vijvers. Aangezien er bij de aankoop hiervan vaak heel wat vragen zijn, hebben we deze hiervoor voor u samengevat.

U kan onze verschillende formaten en modellen hier bekijken.

Roestwater in de cortenstaal vijver

De Geroba Estani vijvers worden afgewerkt met een zwarte rubbercoating aan de binnenkant. Hierdoor zal het water niet oranje verkleuren in de beginfase van het roestproces. Bovendien is de coating een extra bescherming voor eventuele lekkage.

Vormen

Naast vierkante of rechthoekige vijvers zijn er ook ronde Cortenstaal vijvers mogelijk. Hierbij vindt u een overzicht van de standaardformaten.

Vissen in de vijver

Ja, dat kan zeker. Dankzij de rubberen coating zullen en er geen roestpartikels in het water komen. De vissen zijn dus meer dan welkom.

Bestaande betonnen vijver

Ja, wij kunnen een bestaande vijver bekleden en afwerken met Cortenstaal.

Hoe zijn de vijvers afgewerkt?

Naast de coating die het Cortenstaal aan de binnenzijde beschermt, heeft de vijver een overlooppijp zo er geen water uit de vijver kan bij hevige regenval. De vijvers hebben standaard een boord van 5cm.

Kan ik een waterval voorzien voor de vijver

Ja, dat kan. Hiervoor zijn er 2 mogelijkheden. Een watervalelement als alleenstaand element dat NAAST de vijver wordt geplaatst. Een andere optie is om het waterelement op de vijverrand te plaatsen. Ontdek hier onze Estani watervalelementen. Deze zijn zowel in aluminium als cortenstaal verkrijgbaar

Een Cortenstaal vijver combineert rust en sfeer