Waarom Cortenstaal Moestuinbakken vele voordelen hebben

Datum

18 sep. 2019

Tijd

12:41h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

 

Waarom?

  1. Cortenstaal is een betere investering dan hout

Veel moestuinen zijn gemaakt van behandeld hout. Het hout is chemisch behandeld, dus is het vaak onverstandig om het te gebruiken om voedsel te verbouwen. Hetzelfde geldt voor oude spoorbielzen die in creosoot gedrenkt zijn. Veel spoorbielzen – vooral oudere – bevatten een hoge concentratie benzopyreen in het creosoot, waardoor ze zeer gevaarlijk zijn.

Natuurlijk kunt u kiezen voor zeer dure houtsoorten zoals cederhout, maar in vergelijking daarmee is een plantenbak van cortenstaal of een moestuin een veel goedkopere optie. U moet er ook rekening mee houden dat een houten plantenbak altijd na een paar jaar moet worden vervangen, wat niet het geval is met Cortenstaal.

Aan de andere kant hoeft u Cortenstaal nooit te schilderen of te onderhouden. Het patina zal zich na enkele maanden op natuurlijke wijze vormen en de tuinkist zal volledig corrosiebestendig zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over regen, sneeuw, vocht, enz. Het is volledig bestand tegen vorst en extreme weersomstandigheden.

 

  1. Slakken en cortenstaal

Cortenstaal vormt een moeilijk obstakel voor slakken en is daarom geschikt als barrière voor uw mooie verse salade. Cortenstaal bevat minder dan 1% koper. Deze kleine hoeveelheid is echter voldoende voor de slak om het koper te oxideren en te voorkomen dat de slak verder kruipt.

 

Welke opties zijn er voor kruidentuintjes?

Er zijn verschillende vormen en maten voor het kweken van groenten en kruiden in een cortenstalen plantenbak. Als u een hoge plantenbak wilt, raden wij u aan de breedte te beperken tot 1200 mm, zodat u gemakkelijk bij alle planten kunt.

Voor lage planters is dit geen belangrijke factor.

Naast de traditionele plantenbakken (Artesa, Quadra, Ronda), kunt u ook kiezen voor de BELAR. Dit is een kruidenbakje dat is verdeeld in 9 aparte vakjes. Munt, basilicum, bieslook en andere kruiden kunnen netjes worden opgeborgen in aparte vakken.

 

Interesse in onze Cortenstaal plantenbakken?
Download onze volledige catalogus:

Download Brochure - in Content
Ik ben...