Welke Kantopsluiting gebruik ik het best voor mijn project?

Datum

26 feb. 2019

Tijd

13:52h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

 

Wat is kantopsluiting?

Kantopsluiting is een border of afboording waarmee u vormen of hoogteverschillen kan maken in uw tuin of bepaalde delen kan afscheiden van elkaar.

Welke kantopsluiting uit Cortenstaal gebruiken voor je tuin?

Met Cortenedge Cortenstaal kantopsluitingen kan je eenvoudig strakke, mooie borders creëren. Vaak krijgen we van onze klanten de vraag welke afboording we moeten gebruiken voor hun specifieke toepassing. In totaal beschikt Geroba over 8 verschillende types. Er is de keuze tussen

  • Vlakke of Gezette afboordingen
  • 15 of 29cm hoogte
  • Materiaaldikte van 2 of 3mm

Keuze van de kantopsluiting

Wens je strakke, rechte borders of houd je meer van speelse, gebogen vormen? De vlakke kantopsluitingen zijn plooibaar en kunnen worden toegepast voor het maken van gebogen vormen. De gezette kantopsluitingen hebben een U-profiel en hebben bovenaan een randbreedte van 2cm. Ze kunnen dus niet geplooid worden, maar kunnen uitstekend gebruikt worden voor rechte afboordingen.

De hoogte van de kantopsluiting hangt af van de toepassing en jou persoonlijke voorkeur. Wens je een hoogteverschil te creëren, dan kan je afhankelijk van de hoogte voor 15 of 29cm opteren. Heb je een plantenvak op dezelfde hoogte als het gazon, dan gebruik je de afboordingen van 15cm met enkel het bovenoppervlak zichtbaar.

Standaard is er een keuze tussen afboordingen met een materiaaldikte van 2 of 3mm. Op aanvraag zijn ook dikkere materiaaldiktes mogelijk. De dikte van kantopsluiting hangt af van het type toepassing. Wens je een pad of gazon af te boorden,  dan kan je het beste voor 2mm opteren. Wens je een oprit af te boorden en is het mogelijk dat er over gereden wordt, kan je voor 3mm opteren.

Plaatsing van de kantopsluiting

Het plaatsen van de Cortenedge is zeer eenvoudig. Nadat je de voorziene grond hebt uitgegraven kan je dankzij de Piketpalen 2 cortenstaal afboordingen aan elkaar koppelen en ze meteen ook vast zetten in de grond. Per kantopsluiting zijn er 3 piketpaaltjes voorzien voor een stevige verankering in de grond.

Het is ook mogelijk om de kantopsluitingen in te korten. Gebruik dan een metalen slijpschijf om ze op de gewenste lengte te snijden.

Het is niet nodig om eerst een betonfundering te voorzien.

Wat met hoeken

Voor alle typen van kantopsluitingen: vlak/gezet, 15/29cm, 2/3mm hebben wij bijhorende hoekstukken met een lengte van 30cm. Heb je een hoek met een andere afmeting nodig, dan kan deze op maat gemaakt worden.

Planservice

Indien je een tuinplan hebt en wenst te weten hoeveel afboordingen je nodig hebt of had je graag ons advies? Stuur ons jouw plan en wij berekenen het uit.

Nog vragen over Cortenstaal? Wat is Cortenstaal? In dit artikel vind je waarschijnlijk het antwoord.