Brievenbus kopen? Uit voorraad of volledig naar jouw wens.

Datum

2 apr. 2022

Tijd

12:53h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een brievenbus?

Als je een brievenbus koopt, moet je je verschillende vragen stellen voor je deze bestelt. De mogelijkheden zijn immers erg groot. In dit artikel  vatten we enkele van deze vragen over voor u samen en bekijken we welke brievenbussen Geroba voor u heeft.

 

Welk materiaal voor een brievenbus kiezen?

 

De meest voorkomende materialen waaruit brievenbussen worden gemaakt zijn metaal of natuursteen. Metalen brievenbussen zijn er in cortenstaal, staal, aluminium en RVS.  Cortenstaal brievenbussen vallen op door hun stoer karakter en passen in elke voortuin. Ze hebben geen onderhoud nodig. Het merendeel van de metalen brievenbussen uit staal, aluminium of RVS worden gepoederlakt. Ze passen eerder bij een moderne stijl. 

 

Natuurstenen brievenbussen zijn veelal gemaakt uit blauwe hardsteen of arduin. Al zijn er ook veel geïmporteerde oosterse varianten van vaak mindere kwaliteit (China, Vietnam).

 

Ook hout is een warm materiaal waaruit brievenbussen worden geproduceerd. 

 

Plaats van de deur

 

De deur van de meeste brievenbussen is achteraan. Zo ook bij de standaardmodellen van Geroba. Soms is het echter een moeilijke positie omdat er bijvoorbeeld een haag of andere hindernis staat. Bij Geroba kunnen we elke brievenbus aanpassen zodat deze precies past in uw voortuin. Wil u een deur op een andere zijde of wenst u dat de deur anders opendraait en de scharnieren verplaatst moeten worden? Dat kan!

verma zwart

Huisnummer of naam op de brievenbus

 

Op de brievenbus is men verplicht een huisnummer te voorzien. Dit kan op verschillende manieren.

  1. Het kleven van de huisnummer. U kan losse huisnummers op uw brievenbus kleven. De huisnummers zijn in verschillende materialen te vinden. Vaak zijn deze uit metaal. In cortenstaal, blank RVS of gepoederlakt staal. 
  2. Het uitlaseren van de huisnummer of uw naam: een andere manier voor het personaliseren van uw brievenbus is het uitsnijden of uitlaseren van de huisnummer of de familienaam. Achter deze uitsnijding wordt een plexiglas plaat voorzien zo er geen water door de uitgesneden letters of nummers naar binnen kan.

laser brievenbus

Plaatsing van de brievenbus

De brievenbus moet goed toegankelijk zijn en aan de openbare weg grenzen. De opening moet minstens 23cm breed zijn en een hoogte van 3cm hebben.

Pakketbrievenbus of niet?

 

Er zijn gewone staande brievenbussen en pakketbrievenbussen die je kan plaatsen. De keuze om al of niet een pakketbrievenbus te kiezen, hangt meestal samen met de volgende vragen

 

  • Ben ik zelf veel thuis of niet? Als u veel thuiswerkt is een pakketbrievenbus minder interessant
  • Bukken of niet? Pakketbrievenbussen hebben meestal een deur aan de onderzijde van de brievenbus waardoor u door de knieën moet bij het openen van de deur. Wenst u de deur hoger dan kan u best een staand model kiezen.

Pakun Handige Pakketbrievenbus Cortenstaal

Geroba = Brievenbussen uit voorraad én personalisatie

 

Geroba produceert meer dan 20 verschillende brievenbussen. Alle modellen zijn uit voorraad leverbaar, maar ook elke standaardmodel is aanpasbaar op uw maat.

grote brievenbus corten

Welk maatwerk is mogelijk voor mijn brievenbus?

  • Het uitlaseren van huisnummer en/of naam op de brievenbus
  • Het verplaatsen van de deur of het scharnier
  • Een andere kleur dan Cortenstaal of zwart voor de brievenbus (RAL 9005)
  • Het plaatsen van LED-verlichting in de brievenbus.
  • Aanpassing van de afmeting
  • Een bedrijfsbrievenbus met verschillende openingen, een logo, meerdere deuren….