Kantopsluitingen, wat is het nut ervan?

Datum

17 feb. 2022

Tijd

15:23h

Categorie

Geen onderdeel van een categorie

Kantopsluitingen

De tuin is heraangelegd. Mooie nieuwe planten, prachtige plantenbakken en ook een echte eyecatcher waar je zeer blij mee bent. Toch mist er iets in de tuin. Er mist een detail, maar wat kan dat zijn?

De puntjes op de ‘i’ 

Een mooi gevulde tuin en toch mis je een klein detail, die vaak een groot verschil maakt. Cortenstaal afboordingen of kantopsluitingen zijn zo’n detail. Het breekt een gedeelte op of het geeft extra definitie tussen al het groen. Doordat cortenstaal prachtig past met de groene kleur van de tuin, geeft dat een mooi contrast.

Kantopsluitingen, wat zijn de voordelen?

Kantopsluitingen zijn niet alleen mooi in de tuin, maar er zijn ook praktische aspecten. 

  • Het creëert een opsluiting tussen een grindpad met het gazon 
  • Het bepaalt de oppervlakte van je moestuintje en de rest van de beplantingen. 
  • Het is ook dé perfecte oplossing om diverse hoogtes netjes af te werken. 

Kantopsluiting

Organische vormen creëren

Rechte lijnen in de tuin is mooi, maar organische vormen zijn speelser. Door gebruik te maken van de vlakke afboordingen, ga je veel meer kunnen spelen met de vormen van jouw tuin.

 

Eenvoudig, snel en duurzaam

De kantopsluitingen zijn eenvoudige items om te plaatsen. Met de eenvoudige piket systeem, is de plaatsing snel gedaan. 

 

Tip! Maak een tuintje in je tuin. Gebruik de gezette kantopsluitingen om toch een stukje groen te creëren in een verharde tuin.

Kantopsluiting

 

Vlak of gezet?

De cortenstaal kantopsluitingen zijn in 2 uitvoeringen te verkrijgen; vlak of gezet. Afhankelijk van de plaats, kunnen beide gebruikt worden. De vlakke uitvoering is makkelijk te vormen in organische vormen. 

De gezette uitvoering is ideaal voor rechte stukken. Doordat er een omplooi is aan de bovenkant, biedt dit extra stevigheid aan. De plaatsing gebeurt op dezelfde manier als de vlakke.